„Beer Challenge“ aneb pivo na vrcholu slávy?

Facebook je zase o něco veselejší. Každým dnem přibývají na FB profilech videa, ve kterých uživatelé pijí „půllitry“ našeho českého piva. Je to jednoduché. Někdo z vašich přátel vás nominuje, vy vypijete na ex pivo a nominujete další tři osoby, které musí do 24 hodin nahrát svoje video a štafetu tak poslat dále. Byl jsem velmi překvapený rychlostí šíření tohoto novodobého digitálního fenoménu. Netrvalo to ani týden, aby se videa mých přátel z celých Čech, Moravy a Slezska, objevily na Facebooku. Jak organizačně schopný, soutěživý a žíznivý národ to jsme! A jak vyplívá z videí, tradiční vynalézavost nám taky nechybí

"Beer Challenge"ČTK

Jsme si zase o něco blíž?

Mezi stereotypy o Češích nesmí rozhodně láska k pivu chybět. Na Facebooku teď navíc jede vyjádření lásky v podobě 10 – 45 sekundového zážitku, ve kterém dokážete svým přátelům, že i vy dokážete vyexovat pivo. Tak se nám podařilo založit „Beer Challenge rodinu“ žijící pouze pod vládou výzvy, zábavy a odhodlání. Zarážející skutečností ovšem je, že touhle „hrou“ se baví nejen dospělí, ale také teenageři, kteří nedosáhli hranice plnoletosti, ovšem bez nich by to na Fabooku nemělo cenu, samozřejmě. Věřím, že maminky či tatínkové nyní nebudou svým dospívajícím dětem kontrolovat Facebook a můj článek neuvede nikoho do pocitu znejistění. 

Beer Challenge se ovšem zdaleka netýká jen teenagerů pod 18!

Reflex nezapomněl informovat, že dcera pana prezidenta, Kateřina Zemanová se zapojila do soutěže v pití alkoholu, která se tak údajně snaží jít ve šlépějích svého tatínka a narozdíl od něj se má stále co učit. Svoje video nahrál například Láďa Hruška, který už před nějakou dobou objevoval pro Novu kouzlo gravitace při padání namazaných chlebů na zem. Tvář Novy, která na tn.cz vaří CHUTNĚ A LEVNĚ vyzval k natočení videa Jaromíra Jágra se vzkazem: Jardo, vypij to po australsku!

Má Beer Challenge budoucnost?

Za půl roku bude na Facebooku určitě převládat jiný fenomén, Reflex bude psát o jiných prohřešcích Kateřiny Zemanové a Nova nás jistě překvapí dalšími fakty jako například, že voda v mrazu se záhadně z kapalného skupenství přemění na pevné. Domnívám se, že éra „Beer Challenge“ nás však ještě chvíli neopustí a jsem velmi zvědavý, na kolik dalších lidí z veřejného života se provalí, že se zapojili do „soutěže v pití alkoholu“, neboť všechny nás to bude velmi zajímat a nebudeme chtít žít pro nic jiného!

Pokud jste dočetli až sem, díky a mějte se hezky!

Lukáš Kotlár

Autor: Lukáš Kotlár | sobota 15.2.2014 12:02 | karma článku: 6,03 | přečteno: 627x
  • Další články autora
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lukášovi je 22 let, studuje politologii a mezinárodní vztahy v Praze. Pracuje v PR agentuře jako PR Manažer. Věnuje se světu dětských domovů a integraci romské menšiny v Česku. Je držitelem zlatého ocenění vévody z Edinburghu. Také moderuje, cestuje a jeho motto zní: "Ten, kdo dokáže se své nevýhody udělat přednost, ten v životě vyhrál."

Seznam rubrik