Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

SID09

29. 4. 2012 11:23
A vy jste nějaký pohled předložil ?

Pouze podotknu, že před 40 lety děti vycházely z těchto domovů celkem připravené na život a bez větších problémů se také zařazovaly do života.

Posledních 20 let, co byla stoupla nebývalou měrou humanizace a ochrana lidských práv chovanců těchto ústavů, se automaticky razantně prohloubily problémy se zařazením těchto chovanců do života. ;-(!!

2 0
možnosti
LK

Ohyeah

29. 4. 2012 11:27
Re: A vy jste nějaký pohled předložil ?

Naprostý souhlas, jak píšu v textu, skutečně tomu tak je! Je smutné že i ústavní výchova jde tímhle směrem. Rv[>-]

0 0
možnosti

Bajanda

29. 4. 2012 12:39
Re: A vy jste nějaký pohled předložil ?

dospějí a šup snima na ulici to je fakt potřeba změnit tam rodinu nenajdou

0 0
možnosti
OK

ducatofil

29. 4. 2012 13:14
Re: A vy jste nějaký pohled předložil ?

Dobu pred 40 lety velice dobre pamatuji, do detskych domovu byly deti zarazovany nezmernou svevoli socpracovnic, v 80 az 90 procentech pripadu bezduvodnou, stejne jako dnes, z detskych domovu vychazel ten samy material, co dnes, bez vzdelani, bez zakladnich navyku, zebricku zivotnich hodnot, material co take tehdy skoncil na ulici, akorat tenkrat se o tom nesmelo mluvit , neb "bezdomovci", fetaci a prostitutky za socialismu "nebyly". Svym zpusobem je to i pochopitelne a logicke, detsky domov je kriminal, spatlanina z "normalu", fetaku, zlodeju a dusevne chorych nezletileho veku a zadny kriminal, natoz takovehoto razu, na svete jeste nikdy nikoho neprevychoval, leda k horsimu, dite, ktere v 18 vyleze z kriminalu, nic uzitecneho pro sebe nevytvori, vyjma fetu a prostituce, co ho naucily pomery v domove. Jedine reseni je zrusit detske domovy a socialku, bez jakekoliv nahrady a nechat deti u rodicu. Sebepitomnejsi rodina totiz nenarusi dite tak, jako to dokaze ustavni "prevychova".

1 0
možnosti
ZK

SID09

29. 4. 2012 16:16
Re: A vy jste nějaký pohled předložil ?

Nevím jestli si tu dobu skutečně pamatujete. Já si pamatuji 2 cikány, pro které byl děcák naprostým vysvobozením. Nikdo z příbuzenstva je nechtěl. V domově vládla disciplína. Oba se vyučili a potom bez problémů nastoupili v r. 1969 ve fabrice. Nejprve byli na firemní ubytovně a po vojně se pak oba oženili. Jeden chytal v hokeji 3 ligu ....

Jednoho z nich jsem po těch 40 letech potkal. S láskou vzpomínal na vychovatelky i na to jakou příležitost pak dostal v životě s prací, sportem ..... a porovnával to s možnostmi cikánů z úplných rodin dnes, kdy rodina svoje děti odrazuje od učení......, děti nemají žádný pozitivní vzor, učí se krást, rvát se......... už od mala. Uplatnění těchto dětí v pozdějším životě je velice těžké.

Ano dnes skutečně děti z domovů končí často v kriminále, či jako šlapky......., ale příčinou není ani tak ústavní dril, jako ona volnost ( a absence jakékoliv práce a plnění povinností ), které zapříčinili sociální "rádobyodborníci" v posledních 20 letech

0 0
možnosti
EK

Y.N

29. 4. 2012 16:35
Re: A le, ale

Pokud nikdo dítě nechce tak je lepší DD nebo pěstouni než ulice. Jenže těch dětí, které opravdu nikdo nechce, je málo, podle některých studiích maximálně 20%. Zbytek tam je právě díky svévoli socpracovnic. Sebrat někomu dítě protože nemá trvalé bydliště je sprosťárna a že to se tu stalo a řešil to i evropský soud. 

Přece je lepší podporovat rodinu která se o dítě stará než cpát peníze do st.ústavů a že těch peněz není málo, počítá se s 25000 kč na jedno takto umístěné dítě.

1 0
možnosti
ZK

SID09

30. 4. 2012 17:08
Re: A le, ale

Jedna věc je dostat dítě do děcáku a druhá je oddtud adoptovat.

V té první fázi jsou sociální pracovnice velmi pružné.

Tu druhou věc naše zákony prakticky nechtějí moc umožňovat a hledají důvody, proč to nejde.

Pozor ale, aby jste nesedl na špek vypečeným rodinám, kde matka odloží dítě a stará se pak o něj babička, která žije s matkou prakticky ve stejné domácnosti, jen s tím rozdílem, že bere navíc pěstounské dávky ...... a žadatelé o adopci utřou, protože zase se upřednostní ten, kdo na tom chce vydělat.

!!!!

0 0
možnosti
RM

milosrdná lež

2. 5. 2012 17:27
Re: A vy jste nějaký pohled předložil ?

Vy si ale protiřečíte!

0 0
možnosti
BR

Stobka

29. 4. 2012 15:13
za posledních 20 let

se prohloubily problémy se zařazením všech mladých lidí do života;-(

0 0
možnosti
C

Camino.

16. 5. 2012 9:26
Re: A vy jste nějaký pohled předložil ?

SID09, mam trochu jiny nazor....rodice si brali kazde svatky a prazdniny 2 kluky (v te dobe asi 7 - 9 lete, byli bratri, z DD Velichova u Kyselky), diky tomu, ze jim pomahali i po 68. ze Svycarska financne, kluci vystudovali, ale podle nich samotnych, byli vyjimecni. Jsem s nimi stale ve styku, je to jao bych mela nevlastni bratry, ale nezavidim jim prvni leta jejich zivota, ano....nemeli v DD hlad.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lukášovi je 22 let, studuje politologii a mezinárodní vztahy v Praze. Pracuje v PR agentuře jako PR Manažer. Věnuje se světu dětských domovů a integraci romské menšiny v Česku. Je držitelem zlatého ocenění vévody z Edinburghu. Také moderuje, cestuje a jeho motto zní: "Ten, kdo dokáže se své nevýhody udělat přednost, ten v životě vyhrál."

Seznam rubrik