Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DF

1nuni

16. 5. 2012 10:08
Ahoj

Co říkáš na to, že tě nazvali  "podvodníkem"? DF

0 0
možnosti
LK

Ohyeah

16. 5. 2012 12:29
Re: Ahoj

Kdo si myslí, že jsem podvodník mě může po dohodě navštívit nebo kontaktovat na mailu nebo na tel. Máte li zájem, kontaktujte mě na lkotlar@seznam.cz

0 0
možnosti
C

Camino.

16. 5. 2012 9:31
Chtela bych Vam napsat osobne....

....nevim jakR^

2 0
možnosti
LK

Ohyeah

16. 5. 2012 12:23
Re: Chtela bych Vam napsat osobne....

lkotlar@seznam.cz

0 0
možnosti
MV

Old Nord

16. 5. 2012 0:12
Sonda?

Do záhybov čitateľovej duše? (Do hlubin čtenářovy duše?)

Dobre. Chcelo by to širšie publikum, povedzme u Jílkovej v relácii? Prípadne u Krausa a pod. Skúste navrhnúť, aby to malo potrebnú váhu. 

Blog sú písmená na monitore. Pozoruhodné názory treba publikovať dynamicky, plošne. Aby sa dostali do všetkých uší, ktoré chcú počuť.

1 0
možnosti
G

Gotrong

15. 5. 2012 22:30
..

No, se spoustou musím nesouhlasit, ale obecně vzato, hodně štěstí... Jinak autor se ptal na řešení, já bych jedno měl. Místo sociálních dávek dát romům tyto dávky v naturáliích. Nájem zalatit přímo nájemci, zbytek jim dát v chlebu, vodě a podobném. Neházeli by dávky do automatů a kvůli jídlu by nemuseli krást... A časem, kdo ví... :-))

0 0
možnosti
C

Camino.

16. 5. 2012 9:04
Re: ..

NE!    Zaplatit letenku, ale ne do Kanady!

0 0
možnosti
X

xychteen

15. 5. 2012 21:51
Vzpomněl jsem si na Jana Wericha...

...a jeho zvolání "teda na nemluvně to je projev!" :-), ale pokud skutečně "nejste fake", tak tleskám a přeju, ať se dílo daří.

1 0
možnosti
JM

hriva5

15. 5. 2012 22:21
Re: Vzpomněl jsem si na Jana Wericha...

A to víte že je to fake. Tohle je poslední taktika našich aktivistů;-D

2 0
možnosti
IB

isabell

15. 5. 2012 20:09
...

Jsem ráda, že jste napsal, že jste se osobně "nikdy necítil vysloveně dotčen předsudky", protože potvrzujete, že pokud se člověk chová slušně, nezáleží ostatním na tom jakou má barvu, jakého je etnika, nebo rasy.

A můžu vás ujistit, že sekuriťáci "pronásledují" jednou za čas v obchodě snad každého, nedávno si na to stěžovala i má skoro blond dcera, když zaběhla do drogerie pro krabici kapesníků ;-)

2 0
možnosti
AM

ctvrta.sudicka

15. 5. 2012 19:26
*****

Se závěrečnou částí článku souhlasím. Bez výhrad:) To, co jste zažil ve své vlastní rodině se ale děje i v jiných etnických skupinách. To není výsada Romů:o) A...mám na jazyku poznámku, že teda Romy vůbec nevidím tak černě :))))

1 0
možnosti
KS

karels

15. 5. 2012 18:04
Přeju hodně úspěchu do publikační činnosti

hodně úspěchu v životě i při psaní přeje kolega bloger Karels

2 0
možnosti
IH

tantemici

15. 5. 2012 18:02
Lukáši, napsal jste skvělý článek!

Tedy až na ten předposlední odstavec, kde se Vám to logicky "vymklo". Neboť, jak jste sám napsal ze zkušeností při pobytu ve vlastní rodině, Romové ve své většině nemají zájem cokoli na svém zahálčivém způsobu života měnit, neboť v dnešní společnosti je o ně - i bez toho, že by pracovali, studovali, či dávali svým dětem dobrý příklad - velmi dobře postaráno... Proto nemůžu souhlasit s tím, že se má měnit přístup většinové společnosti k nim - k ničemu to dodnes nevedlo, k ničemu to nepovede ani teď. Jediné, co možné je, je to, že se bude rodit stále více tak inteligentních Romů, jako jste Vy a svým příkladem je Vy a Vám podobní z toho marazmu vyvedete. My to nedokážeme, protože nás žádný Rom akceptovat NIKDY nebude.

Pak budou i Cikáni (nezlobte se na mne, ale toto slovo je mnohem hezčí,než Rom) dobře vychovávat své děti a - snad - i platit ty daně.

Vám přeji hodně štěstí do života a vydržte a neustupujte ze svých cílů - věřím, že je máte vysoké!!! Držím palce!

3 0
možnosti
IH

tantemici

15. 5. 2012 18:13
Re: Lukáši, přečetla jsem si i Váš

další blog - ten o dětských domovech - a klobouk dolů! Jste vážně hodně chytrý mladý muž, gratuluji. Pište, dál, určitě Vaše jméno ráda vyhledám i příště.

Usuzuju, že budete asi studovat, určitě na to máte a běžte do toho! Páni, jak já bych si přála, aby takových, jako jste vy, byly desítky, stovky... R^ Vše nej!

3 0
možnosti
K

kytt3

15. 5. 2012 17:39
autore

Především si uvědomte, že nejste jiná rasa. Ne že by to nějak řešilo problémy, které s romským etnikem jsou, ale aspoň ať se používají správné pojmy. Další věc: nezmínil jste problémy tohoto etnika s jinými etniky a menšinami u nás, například s Vietnamci nebo dnes i s Ukrajinci. Jinak jste napsal vcelku slušný článek, byť nějak nevím, co ještě má stát pro pomoc Romům dělat, ani si nejsem vůbec jistá, zda o ni vlastně Romové stojí. Už jen ten přístup, kdy je jedno etnikum považováno za oslabené a neschopné vlastní existence bez neustálé státní pomoci a dozoru mi přijde vůči tomu etniku diskriminující. Každopádně vám přeji hodně štěstí do vašeho dalšího života, nebudete to mít pravděpodobně vůbec lehké. Ovšem šancí máte dost, byť za cenu toho, že jste nejdříve nemohl a dnes už zřejmě ani nechcete být s vlastní biologickou rodinou a romskou komunitou. Romem ale zůstáváte, a tak je i na vás, jaká synonyma tomuto slovu budou lidé připisovat. Věřím, že to zvládnete.

2 0
možnosti

Tramp_007

15. 5. 2012 18:29
Re: autore

Osobně bych doporučil hned po studiu se odstěhovat do nějaké jiné země, kde nejsou předsudky tolik rozvinuté. Bude to mít lehčí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS