Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

úspěšný róm je málo známý pojem.Však ti skutečně úspěšní by se nechali spočítat na prstech jedné ruky.Tak se nedivte.

1 0
možnosti
IH

Pokud mi Romové budou dělat v noci bordel v baráku, na chodbě bude nachc. a nas, ukradené žárovky v domě (takto je to u tchyně na severu Čech), pak budu protestovat a proti vládě to nebude určitě.  K vašemu: "Ekonomický i společenský schod byl mezi bílými a Romy vždy. Každopádně nikdy nebyl tak obrovský, jak je tomu dnes." To si děláte srandu? Před 50 lety Romové kočovali a směli tábořit pouze za hranicemi města. Nikdo se s nima nepáral. Opravdu vám přijde, že je mezi nimi a bílými větší rozdíl než byl tehdy?

4 0
možnosti
LM

Jasně, proticikánská demonstrace není proticikánská, mačeta je normální kapesní nožík a za všechno můžou oni.

5 2
možnosti
MM

I kdyby jste měl pravdu, že se demonstrace v Budějovicích a jidne dají chápat jako svého druhu "proti-systémové", v momentě, kdy se z řad demonstrujících ozývají hesla typu: "Cikáni do plynu" nabývají protiromského obsahu.. Souhlasím s vámi, že by vláda měla podporovat zapojení Romů do pracovního procesu, ale jak by to měla udělat? Určitě ne formou pozitivní disriminace. Nejen že by to nebylo spravedlivé vůči majoritě, ale konflikt by to jen více prohloubilo. Již dnes velká část společnosti věří fámám např. o tom, že jedno z kritérií nároku na sociální dávky je romský původ žadatele.

1 1
možnosti
OF

Správné postřehy, karma R^

1 1
možnosti
SB

A ve které zemi, kde je Romů tolik, že je to už statisticky vypovídající, je toto etnikum většinovou populací vnímáno zcela neutrálně, tedy v podstatě bezproblémově? Mezi Čechy a Poláky na severní Moravě a ve Slezsku nejsou žádné civilizační problémy (nějaké nacionalistické kecy z jedné nebo druhé strany jsou opravdu nacionalistické, ale nikoli civilizační problém). Civilizační problémy nepřináší soužití Slováků a Maďarů poblíž společných hranic, Němců a posledních zbytku lužickosrbského obyvatelstva Německa, Italů a německy hovořících Tyroláků v severní Itálii, Angličanů a Skotů. A proč Romové mají tyto problémy všude? Kdyby jenom u nás, tak by se dalo říci, že jsme nesnášenliví, ale proč ty problémy mají Romové i na Slovensku, v Maďarsku, RUmunsku, Bulharsku, Srbsku, Itálii a dalších zemích?

9 0
možnosti
SB

Vláda prý nedostatečně podporuje začleňování Romů do společnosti.

Bože můj, a jak dlouho si ještě chtějí hledat tu cestu k začlenění? Jsou tady už od dob vlády Václava IV., tedy nějakých šest set let.

6 0
možnosti
MM

Jaké východisko ze situace navrhujete?.. Snad ne Okamurův žvást o vybodování romského Izraele..

0 0
možnosti

Typický zamindrákovaný blaf typu "Nikdo nás nemá ráááád! Nikdo si s námi nechce hrááát!" a svádění viny na někoho jiného...

8 2
možnosti
JM

Co si o tom myslím? Inu, klasické cikánské chucpe. Něco podobného, jako když vrah, který zabil vlastní rodiče, žádá soud o shovívavost, protože je vlastně sirotek. Ale na Romea.cz s tím budete mít úspěch, o tom žádná.

11 2
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lukášovi je 22 let, studuje politologii a mezinárodní vztahy v Praze. Pracuje v PR agentuře jako PR Manažer. Věnuje se světu dětských domovů a integraci romské menšiny v Česku. Je držitelem zlatého ocenění vévody z Edinburghu. Také moderuje, cestuje a jeho motto zní: "Ten, kdo dokáže se své nevýhody udělat přednost, ten v životě vyhrál."

Seznam rubrik