Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OF

Správné postřehy, karma R^

1 1
možnosti
SB

A ve které zemi, kde je Romů tolik, že je to už statisticky vypovídající, je toto etnikum většinovou populací vnímáno zcela neutrálně, tedy v podstatě bezproblémově? Mezi Čechy a Poláky na severní Moravě a ve Slezsku nejsou žádné civilizační problémy (nějaké nacionalistické kecy z jedné nebo druhé strany jsou opravdu nacionalistické, ale nikoli civilizační problém). Civilizační problémy nepřináší soužití Slováků a Maďarů poblíž společných hranic, Němců a posledních zbytku lužickosrbského obyvatelstva Německa, Italů a německy hovořících Tyroláků v severní Itálii, Angličanů a Skotů. A proč Romové mají tyto problémy všude? Kdyby jenom u nás, tak by se dalo říci, že jsme nesnášenliví, ale proč ty problémy mají Romové i na Slovensku, v Maďarsku, RUmunsku, Bulharsku, Srbsku, Itálii a dalších zemích?

9 0
možnosti
OF

Romové se nikdy neusadili, kočovali. Vždy žili na okraji společnosti.

Tam kde není xenofobie, tak se jejich integrace daří. Chce to čas a bohatou a tolerantní společnost. Nejsme ani jedno, ani druhé. Co jsme vypudili Němce a

přišli o židy jsme poněkud xenofobní a nacionalističtí. Z Evropy jsem se přesunuli na Balkán. / Polsko také/. Srdečně zdravím.;-D;-D;-D

1 3
možnosti
JM

A můžete poněkud konkretizovat, kde leží ta bájná zem, prosta xenofobie, kde se daří integrovat Cikány do společnosti?

4 0
možnosti
OF

Francie, Německo,Portugalsko, trochu i Španělsko...určitě to půjde v UK i Kanadě :-P

0 4
možnosti
OF

Četl jsem to. Ve Francii a Itálii se jedná a rumunské Romy.

0 1
možnosti
IH

Jaký je rozdíl mezi rumunským a francouzským Romem? Já myslela že Rom je Rom a když integrace funguje tak je přece naprosto jedno, zda je Rom rumunský, italský nebo francouzský? Tak ta společnost asi zase tak tolerantní a bohatá nebude? A Italové? Větší nacionalisty v Evropě nenajdete.

2 0
možnosti
MM

Pan Filipczyk v předchozím komentáři měl zřejmě na mysli trvale usazené romské komunity, které žijí v dané zemi již nějakou tu generaci. V tom s ním (s výhradami) souhlasím.. Situce místních Romů ve Francii, Španělsku nebo v Británii je skutečně nesrovnatelná (ačkoliv není zcela bez problémová) se situací Romů u nás nebo např. na východním Slovensku, v Rumunsku. To, o čem píšete vy, se týká novodobé imigrace Romů, která je otázkou několika málo let a je velkým problémem.

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lukášovi je 22 let, studuje politologii a mezinárodní vztahy v Praze. Pracuje v PR agentuře jako PR Manažer. Věnuje se světu dětských domovů a integraci romské menšiny v Česku. Je držitelem zlatého ocenění vévody z Edinburghu. Také moderuje, cestuje a jeho motto zní: "Ten, kdo dokáže se své nevýhody udělat přednost, ten v životě vyhrál."

Seznam rubrik