Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nobelovy ceny za dojmy by se vůbec neměly udílet. To platí třeba i pro literaturu ap.

Jinak souhlas; sir Winton je mimořádný člověk hodný úcty. A nobelovka EU je ostudou.

2 0
možnosti
Foto

napadlo mě, jak by působila Nobelova cena za literaturu někomu, kdo ještě nic nenapsal, ale všichni věřili, že se jednou stane výborným spisovatelem (B.O.)...EU nekomentuji vůbec, ta se komentuje sama.;-)

0 0
možnosti
Foto

Ano, pokud někdo zaslouží cenu za mír, pak je to právě tento muž! R^VBudiž nám poněkud útěchou, že Nobelovka už dávno není tím, čím měla původně být...:-/ Výborný a užitečný článek!:-)

2 2
možnosti
JS

Z Nobelovy ceny se stala fraška, když ji dostala i EU, která si ji vůbec nezaslouží. Souhlasím s autorem, že pan Winton si ji zaslouží daleko více.

4 0
možnosti
Foto

Sir Winton má mojí hlubokou úctu jako člověk. Nobelovku by si na rozdíl od Obamy, který ji dostal "preventivně" dříve než cokoli udělal, zasloužil. Multikulturní kádrováci ale neoceňují skutky ale "naději". Pro mě je to hanba.

8 1
možnosti
FK

"Nicholas Winton si ji zaslouží mnohem více!" Svatá pravda, ale vysvětlete to samolibým  individuím. To máte jako s tím respektováním stávající EU.

3 0
možnosti
RP

R64a45d62e78k 93P77e77k70a

11. 11. 2012 0:55

Autore, palec hore!

Jsem zahanben a zároveň rozhněván. Zahanben za to, že toho pána vidím poprvé a rozhněván na profesorku dějepisu, která se nám o tak významném pánovi pozapomněla zmínit.

Rozhodně si o něm něco přečtu, dík moc :) Karma R^

8 0
možnosti
DS

D58a11n87n17y 49S80k42á82l28a

11. 11. 2012 2:35

Koukněte na film Všichni moji blízcí. To je o N.W.

4 0
možnosti
IN

I53v93a63n 75N32o11v23á30k

11. 11. 2012 0:32

N. Winton je jedna z nejobdivuhodnějších postav předválečného období. Jenže Nobelova cena za mír je strašně neuchopitelná věc. Neexistuje snad jediný člověk, který by nevzbudil u toho či onoho kontroverze. I taková matka Tereza vzbuzuje u některých lidí nechuť. 

Příkladem paradoxu Nobelovek přesněji ukázkou, jak je to čistě o názoru je Arafat. Pro mnohé ta cena ztratila od té doby hodnotu, protože ji dostal terorista. Vtip je v tom, že jiní teroristé ji dostali už dříve a jeden s ním souběžně. Jenže nehodnotilo se životopisy těch pánů, hodnotilo se nějaký konkrétní krok, jakým bylo v aktuálním období přispění k míru. Sir Winton, při plném respektu k němu, je postava historická, která už dnešní dobu příliš neovlivňuje. A proto asi ji nedostane, bude vyhrazena lidem či organizacím, které neustále z pohledu toho či onoho pracují pro mír nyní.

4 0
možnosti
LK

Jen bych si dovolil komentovat, přesto že plně respektuji Váš názor. Dnešní dobu příliš neovlivňuje? Jeho přítomnost, jeho besedy, jeho čin dnes motivuje a inspiruje například desetitisíce dětí po celém světe vytvářet ve školách apod. charitativní či humanitně zaměřené akce. A vlastně teprve teď jsme se o tom dozvěděli, i přesto, že si Sir Winton přál, aby to bylo v utajení. Je mu 103, žije a myslím, že tohle je jen malá ukázka toho, že náš svět ovlivňuje...[>-]R^

7 2
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lukášovi je 22 let, studuje politologii a mezinárodní vztahy v Praze. Pracuje v PR agentuře jako PR Manažer. Věnuje se světu dětských domovů a integraci romské menšiny v Česku. Je držitelem zlatého ocenění vévody z Edinburghu. Také moderuje, cestuje a jeho motto zní: "Ten, kdo dokáže se své nevýhody udělat přednost, ten v životě vyhrál."

Seznam rubrik