Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZK

Problém romské integrace je především v cikánech. Makat prostě nebudou a nebudou.

4 1
možnosti
VA

V mnohém máte pravdu, znám romy slušné ,pracovité, některé z nich řadím mezi své přátele. Nicméně mám bohužel i opačnou zkušenost a bohužel větší s romy línými, spolehajicími na to co jim stát dá, s romy kteří mě už párkrát obtěžovali a dvakrát přepadli.!!!! Asi máte pravdu v tom, že pokud by se dostal do politiky kvalitní vzdělaný rom, byl by nepochybně přínosem hlavně co se týká komunikace s romským etnikem. Ovšem obávám se, že pokud by této mety dosáhl, přestal by pro ostatní romy být romem ale zrádcem který se spojuje s gadži. Za mě s tím nemám problém. Dělim lidi na slušné a lumpy, barva pleti v tom nehraje roli!!

7 0
možnosti
PV

P59a18v84e79l 67V18é93b61r

30. 10. 2013 8:26

Píšete: "Zapojení Romů do veřejného života se v některých odvětvích již vyplatilo."

Mohl byste uvést jeden, či dva příklady, kde se to vyplatilo?

Jinak: Váš článek je rasistický. Žádáte podporu pro jedno etnikum, aby bylo zvýhodňováno na úkor jiných. Jenže, ono to nesmí být o národnosti či příslušnosti k nějakému etniku. Musí to být o schopnostech a vlastnostech člověka, bez ohledu na to, jestli je bílý, černý či puntíkovaný. Je to na Cikánech a jenom oni to mohou změnit. Dokud ale nemají zájem o cokoliv, co nepřináší okamžitý zisk, dokud školní vědomosti budou považovat za něco nepatřičného, dokud budou preferovat násilí a parazitování na okolí - nic se nezmění.

9 1
možnosti
VA

U nás se osvědčili třeba u městské policie:-P Problém je v tom, že když jste náhodou slušný vzdělaný rom, stejně máte smůlu, páááč jste rom8-o

1 1
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lukášovi je 22 let, studuje politologii a mezinárodní vztahy v Praze. Pracuje v PR agentuře jako PR Manažer. Věnuje se světu dětských domovů a integraci romské menšiny v Česku. Je držitelem zlatého ocenění vévody z Edinburghu. Také moderuje, cestuje a jeho motto zní: "Ten, kdo dokáže se své nevýhody udělat přednost, ten v životě vyhrál."

Seznam rubrik