Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SB

Když vidím, kteří lidé a za co dostávají různá vyznamenání, která jsou považována za prestižní, tak si říkám, že vlastně není o co stát, aby pan Winton tu Nobelovu cenu míru dostal. Například Petr Pithart je rytířem Čestné legie ve Francii apod.. Nobelovu cenu míru dostal Arafat nebo Mandela.

Prostě podle mého názoru někteří lidé podobná ocenění natolik zprovanovali, že pomalu začínám chápat Jeana-Paula Sartera, který nepřijal Nobelovu cenu za literaturu prostě proto, že a priori odmítal přijímat jakákoli oceňování (a to ponechávám stranou, že on sám je osobností, která podle mého názoru si svou vysokou prestiž ani trochu nezasloužila, takže sám přispěl k tomu, co jemu vadilo, tedy ke zprofanování světských ocenění).

Já osobně si pana Wintona vážím i bez té kašpařiny, takže mi ani trochu nevědí, že ji nedostal.

0 0
možnosti
SB

Oprava: Nikoli "nevědí", nýbrž "nevadí".

0 0
možnosti
  • Počet článků 0
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 0x
Lukášovi je 22 let, studuje politologii a mezinárodní vztahy v Praze. Pracuje v PR agentuře jako PR Manažer. Věnuje se světu dětských domovů a integraci romské menšiny v Česku. Je držitelem zlatého ocenění vévody z Edinburghu. Také moderuje, cestuje a jeho motto zní: "Ten, kdo dokáže se své nevýhody udělat přednost, ten v životě vyhrál."

Seznam rubrik